Sinds 1988 uw betrouwbare partner

 in transport, op- en overslag

Koeriersdienst Groningen: van envelop tot 3 ton

Het was in het jaar 1988 toen Bertus Kuiper, indertijd eigenaar van een postagentschap, een interessante advertentie las in de plaatselijke krant: ‘Koeriersbedrijf ter overname’. Kuiper was toe aan iets nieuws en de transportwereld leek hem een interessante uitdaging. Dus belde hij de adverteerder. “Mijn toekomstige opdrachtgever bleek een grote lokale bouwmarkt, waarvoor ik pakketten weg zou gaan vervoeren”, blikt Kuiper ruim 25 jaar later terug. Kuiper zag potentie in de toekomstige samenwerking en het eerste witte busje was al gauw een feit.

Kuiper Vrachttax

Onder de naam Kuiper Vrachttax startte Kuiper zijn eenmansbedrijf in het Groningse Schildwolde. Het aantal opdrachtgevers dat hij had groeide gestaag. De bestemmingen werden steeds interessanter en internationaler. Van Meppel werd het Rotterdam. Van Rotterdam werd het Versmold in Duitsland. En van Versmold ging het zelfs helemaal naar München. Zijn verste rit was ongetwijfeld Finland. Bijna 5 dagen was Kuiper onderweg. Van de snelweg op de boot en van de boot weer op de snelweg. Kuiper vond het prachtig.

Groei Koerier Centrum Groningen

Anno 2015 moet Kuiper zich eens flink achter zijn oren krabben als hem gevraagd wordt wanneer zijn laatste verre rit was. Kuiper zit nagenoeg de volle 100 procent van zijn werktijd op de planning van zijn bedrijf, dat al vele jaren geleden de naam Koerier Centrum Groningen kreeg. Het contrast met eind jaren ’80 is enorm. Van één wit busje is Koerier Centrum Groningen (K.C.G. in de volksmond) gegroeid naar een serieus wagenpark met diverse bestelwagens, bestelbussen en bakwagens. Van één eenzame eigen rijder is het personeelsbestand gestegen naar gemiddeld tien vaste personeelsleden en een groot aantal oproepkrachten. En van het kleine Schildwolde met zijn 1500 inwoners is het bedrijf alweer 15 jaar geleden verhuisd naar Groningen, de 8e stad van Nederland.

Toonaangevend

Koerier Centrum Groningen is uitgegroeid tot een toonaangevend koeriersbedrijf in het noorden van het land. De strategische ligging van het bedrijf, aan de oostelijke ringweg, maakt dat Koerier Centrum Groningen snel bij haar klanten kan zijn en andersom: klanten kunnen snel bij hun in opslag liggende goederen. Want ook ‘opslag’ is een dienst die het bedrijf van Kuiper aanbiedt. Hiernaast kan Koerier Centrum Groningen, dankzij haar omvangrijke netwerk, overnight zendingen laten bezorgen en ophalen door heel de Benelux. De standaard aflevering is vóór 13.00 uur. Gegarandeerd.

Success story

Ondanks de vele veranderingen in de afgelopen decennia, blijven bij Koerier Centrum Groningen kwaliteit en service voorop staan. Het is niet voor niets dat het bedrijf door de jaren heen een grote vaste klantenkring heeft opgebouwd. Ook in de afgelopen crisisjaren hield K.C.G. stand. “Net als het grootste percentage van de Nederlandse bedrijven voelden wij ook de gevolgen van de crisis”, zegt Kuiper. “Maar de economie klimt uit het dal en er zijn weer mogelijkheden in de dynamische transportsector.” Inmiddels kan Kuiper volmondig zeggen dat hij van zijn werk zijn hobby gemaakt heeft. Het avontuur dat al bijna 30 jaar geleden begon, mag in alle opzichten dus gerust een success story worden genoemd.

 

Vraag ritprijs

Bel ons!

050 549 3881

Contact